JORNADA: EL MENJADOR ESCOLAR ALIMENTA LA SEVA EDUCACIÓ

Us esperem dijous 25 de maig

"El menjador escolar alimenta la seva educació"

El menjador és un dels espais que més marquen els nostres records de l'escola. És un espai d'alimentació, però també —i sobretot—, de convivència, aprenentatge i protecció. Quan compta amb els recursos necessaris, l'espai de migdia pot garantir el dret a l'educació equitativa, a la participació i a la protecció, així com el benestar dels infants.

Educo organitza la jornada "El menjador escolar alimenta la seva educació" per reflexionar sobre les possibilitats que aquest espai ofereix a la comunitat educativa i a la societat en general, i per trobar maneres de respondre als reptes plantejats.

La jornada serà presencial. Si voleu venir, només cal que us inscriviu.

¿Quan? dijous 25 de maig de 2023 ¿On? A Barcelona, (Sala d'Actes de l'espai Rosa Sensat). ¿A quina hora? De 17:30 h a 19:00 h, amb un berenar al final de la jornada.

PROGRAMA

17:15 Obertura i acollida

17:30 Benvinguda

Guiomar Todó Directora general adjunta d'Educo

17:40 Espai menjador

Radiografia després de 10 anys de beques menjador Educo

Laia Martínez, Tècnica d'investigació social d'Educo

17:50 Conversa

Conversa La participació infantil en l'espai de migdia

Dra. Ana Novella, Professora del Departament de Teoria i Història de l’Educació. Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona

Fátima Avilés, coordinadora del projecte Equitat educativa a l'espai de migdia d'Educo

18:30 Taula rodona

Els infants pregunten: menjador escolar, participació i educació

Modera: Miriam Torán, coordinadora de mobilització social en Educo

Marta Ayora, Directora de l’Escola Arrels de Santa Margarida i els Monjos

Lidia Sánchez, monitora de l'espai de migdia de l'IE Rafael Alberti de Badalona

Eduard Arnau, tresorer i referent de l'AFA de l'Escola Pi Roig de Barcelona

Lola Ballesteros, de la Fundació Salut Alta

19:00 Espai networking: berenar

Ponents a la jornada

Guiomar Todò

Guiomar Todò

Directora adjunta d'Educo

La Guiomar va estudiar Direcció de Publicitat i Comunicació (2002) a l'escola de negocis EADA. El 2007 va aconseguir la certificació en Direcció i Gestió d'ONG i Altres Organitzacions No Lucratives, i el 2009 es va graduar en l’Executive Program de Lideratge i Innovació Social, tots dos títols els va obtenir a l’escola de negocis ESADE. Ha dedicat els darrers 15 anys de carrera professional a treballar a ONG d'àmbit internacional compromeses amb fer avançar els drets dels infants a nivell global. La seva trajectòria es va iniciar a #Unicef Catalunya, on va començar treballant en l'àrea de captació de fons i comunicació i més tard va ocupar la posició de responsable de l'organització a Catalunya.
Després la Guiomar es va incorporar a l'equip directiu de Save the Children Espanya, amb l'objectiu de garantir el desenvolupament i creixement de l'organització a Catalunya. Abans de #unir-se a l'equip d’Educo, la Guiomar va ser responsable global de Captació de Fons i Campanyes a la Fundació del Futbol Club Barcelona.
Laia Martínez

Laia Martínez

Tècnica d'investigació social d'Educo

Laia Martínez Roncero. Membre de l’equip d’investigació social d’Educo on investiga en temàtiques relacionades amb els drets i benestar de la infància i l’adolescència. Es llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB i màster en anàlisis polític per la UOC. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en sector social i els estudis de desenvolupament des de fa més de 10 anys. El seu treball connecta la generació del coneixement en els estudis socials i d’infància amb l’impuls de canvis polítics per millorar la vida de nens, nenes i adolescents.
Ana Novella Cámara

Ana Novella Cámara

Professora de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona

Professora de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca en Educació Moral (GREM). Responsable del Projecte Europeu IMCITIZEN (Cerv-2022-CHIILD) dins de la Línia d’investigació “Participació, educació i construcció de la ciutadania”.
Fátima Avilés

Fátima Avilés

Coordinadora projecte Equitat educativa a l’espai de migdia

Doctora en Educació i Societat, amb màster en Educació en Valors i Ciutadania per la Universitat de Barcelona.
Forma part de l’equip de Desenvolupament de Programes d’Educo coordinant el projecte Equitat educativa a l’espai de migdia reivindicant aquest com un espai educatiu, equitatiu i de qualitat.
A més, és professora associada a la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona i membre del Grup de Recerca en Educació Moral (GREM).
Marta Ayora

Marta Ayora

Directora de l'escola Arrels a Santa Margarida i els Monjos.

Mestra de primària i música, va començar la seva trajectòria professional com a mestra al 2006. Ha participat com a formadora en cursos relacionats amb l'educació i la seva formació gira entorn a la innovació en l'àmbit pedagògic.
Lidia Sánchez

Lidia Sánchez

Monitora de l’espai de migdia a l’Institut Escola Rafael Alberti de Badalona

El seu treball com a monitora a l'espai de migdia va començar ja fa uns 10 anys mentre estudiava psicologia i és el motiu pel qual es va voler dedicar a l'educació. Durant aquest recorregut ha pogut veure les possibilitats educatives que aporta l'espai de migdia i la importància dels monitors i monitores com agents educatius, en l'acompanyament dels nens i joves i tota l'evolució i importància en augment que en aquest temps està succeint. Actualment, és monitora de l’espai de migdia de l’Institut Escola Rafael Alberti.
Lola Ballesteros

Lola Ballesteros

Educadora a diferents centres educatius organitzant tallers d'educació emocional per infants i famílies i dinamitzant l'espai migdia. Fundació Salut Alta

Graduada com a mestra d'educació especial i Logopeda, a nivell professional i personal, sempre lligada al món educatiu amb infants en contexts vulnerables. Des de fa més de 10 anys treballa com a educadora a la Fundació Salut Alta on ha realitzat diferents tasques relacionades amb l'acompanyament educatiu a infants i famílies, responsable de protecció i bon tracte de l'entitat, actualment dinamitza tallers d'educació emocional i espai migdia a diferents escoles del barri
Eduard Arnau

Eduard Arnau

Tresorer de l’AFA de l’Escola Pit i Roig

És tresorer de l'AFA de l'Escola (pública) Pit-Roig de Barcelona. Docent de secundària en un institut públic de Barcelona.
Miriam Toran Bedmar

Miriam Toran Bedmar

Coordinadora de mobilització social en Educo.

Nascuda a l'Hospitalet de Llobregat, ha estat vinculada al sector social des de fa 20 anys. A Educo, va exercir el lloc de delegada Catalunya que li va permetre tenir una fotografia del teixit associatiu del territori. Llicenciada en relacions públiques i comunicació, creu fermament en el poder de la paraula i en les persones com a motor per a la transformació social. En els últims anys ha aprofundit en la participació infantil gràcies a diferents processos i especialment a la campanya activa l'escolta que es porta a terme a espais educatius.
1
2
3

Tu cesta solidaria